субота, 16. март 2013.

Nase zelje - kako postupiti

Ovo sam napisala kada sam imala 18 godina, pa sam prenela u digitalnu formu, kako bi ste moji dragi citaoci i prijatelji mogli da procitate moje razmisljanje u tom periodu zivota... U zeljama davnim, koje ostadose samo zelje , ti dani odose, isparise i zivot ih odnese daleko niz reku, polako u sve dalju i dalju proslost. Dani prolaze...
Svako je imao, ima, imace svoje zelje, ide ka ostvarenju tih zelja. Svako na svoj osoben nacin. Neko je uspesan u tome, neko ne-da ih ostvari i oseti licnu srecu i uspeh!
Zivotne oklnosti cesto nas navode na to da ne trebamo usmeravati svoju dragocenu, a iscrpnu energiju na stvari koje ne mozemo promeniti, vec prvobitno dobro porazmisliti o kakvoj se to zelji radi i da li je ona u nasim rukama, da li smo spremni da je ostvarimo ili ne, ali svakako - da verujemo u sebe!
Ako je neispunjenje vec sudbinom dato od zivota kojim koracamo, onda se ne vredi truditi, vec prihvatiti to kako je i nastaviti dalje, napred sa usmerenim pogledom ka uspehu i postavljenom cilju.
Sve sto nam zivot donese, kako bilo dobro, tako i lose, trebamo prihvatiti kao lekciju - zivotna skola koja se uci ceo zivot.
Ne ponavljati greske, prihvatati savete od dobrih i kvalitetnih ljudi.
Voleti sebe prvo - kako bi nas i drugi voleli.
Raditi na sebi iz dana u dan!
Uciti nove stvari!
Upijati sve sto nam zivot pruza!
Uvek misliti POZITIVNO!
Shvatiti da kraj nekoga - necega nije kraj. Kako ni svemir nema pocetak niti kraj, tako nista na ovom svetu nema svoj kraj vec povezanost!
Prihvatiti Gospoda kao prijatelja koji nije samo na nebu vec tu, uz nas UVEK i koji nas UVEK cuva!
Uvek razumeti i neke njegove “odluke” jer vremenom se shvati da je ON uvek u pravu!
Ziveti sa istinom i u realnosti! Beg od realnosti je kao beg od samoga sebe, a znate dobro da covek sam od sebe ne moze pobeci - samo “potonuti!”
Izbegavati lose ljude, okruzenja. Cim osetite negativnost, a ne nosite to u sebi (svakako ako osetite – ne nostite to u sebi, jer osecate neprijateljstvo, neugodnost, zlo i ostale lose osobine) pobegnite od toga i trazite pravi put, a Gospod ce vam pomoci u tome i svemu pozitivnom sto radite.
Zelje,…iako nisu ispunjene - one su u proslosti i tamo i ostaju kao i sve sto se desilo u proslosti. Mesto tim stvarima je tamo!
Sadasnost - misli ka njoj trebaju biti usmerene radi bolje buducnosti!
‘Pak, svaku bol, patnju, gubitak koji osetite - odmah osobi od poverenja recite ili 'pak na papir zapisite to sto osecate, ispraznnite svoju dusu. Ne drzite to u sebi, a zelje, ostace i dalje zelje ako su krupne ma u kom vremenskom periodu da su nastale, jer uvek je sladje sve ono cega nema...
Dakle, ostace duboko u nama i ponekad dok razmisljamo o zivotu, kada manje radimo(time i vise razmisljamo o nekim zivotnim stvarima), pojavice nam se misao o toj zelji i mnostvo pitanja - zasto, kako itd...Tada krenite u akciju i radite nesto!
Kao sto sam i napisala - svako je imao svoju zelju, ima je, imace je - to je deo zivota , deo nas.
Moj savet je da prvo svako dobro porazmisli o svojoj zelji i ako se dvoumi oko nje - da li da se usmeri ka ostvarenju te zelje ili ne, neka porazmisli jos nekoliko puta -"Da li da to i to uradim ili ne kako bi mi se data zelja ispunila..."
Ali nista brzo, nista na silu!

PS: I pazite STA zelite, jer kako kazu - TO vam se moze i ispuniti...

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.