понедељак, 2. април 2012.

Ravnoteza duha i tela - 3. deo

Uocila sam, razvila i zadrzala ovakve optimisticke i pozitivne misli.
Osim sto deluju stimulativno na moj zivotni plan, one uklanjaju svaki nered, bio on psihicke ili fizicke prirode.
Ovakve misli nista bolje ne moze odrediti, nego tacno definisan cilj i nacin na koji cu ga ostvariti. Mozda ce mi trebati i vise godina neprestanog truda, nastojanja i stalnog napretka, ali cu konacno uspeti. Moja snaga raste !
Duboko cu zaspati i dozvoliti podsvesnom da radi za mene. Zdravlje i blagostanje, odnosno, ciljevi koje sam odredila ce okupirati moje nesvesno dok budem tonula u san.
Usredredsredjujem se na sopstveni cilj, po potrebi angazujem svoje "ratnike" da otklone neku prolaznu slabost. Nikad se ne prepoustam da situacija ovlada.
Ako me neka situacija odvoji od svakodnevnih aktivnosti, tada cu svom svesnom bicu dozvoliti odmor, odnosno, usmeriti podsvesno i po potrebi "ratnike" da deluju.
Verovanje kao manifestacija moje volje potpomaze moje napore.
Tokom eventualne bolesti, a narocito u periodu oporavka, kada osetim sposobnost, bez prevelike zurbe, sa sigurnoscu i cvrstim ubedjenjem mislim na prve izlaske, na radosti ponovnog ukljucenja u svakodnevni zivot, na isopunjenje planiranih ciljeva, na blagostanje.
Cim me obuzme zelja za odmorom, usledice i opustanje i uskoro cu duboko spavati. Kada se probudim, zelim da se osecam lako i odmorno, da budem orna i raspolozena za rad.
Od tog trenutka, moje nerve cu uciniti nepovredivim, cvrstim i stalno mirnim. Moje disanje ce biti mirno i duboko i dace mi novu energiju.
Blagostanje koje usledi, bice nov izvor samopouzdanja.
Zivot vec vidim u novom i optimistickom svetluu. Ma sta da mi se dogodi, moje srce ce normalno kucati. Zadrzacu svoj mir i necu gubiti volju.
Podstaknuta mojim mislima, ja regulisem sve.
Upucujem svojoj cirkulaciji dovoljan impuls kako bi moja svaki deo tela bio dobro prokrvljen, a temperatura stalna.
Ako u mom organizmu vec postoje neki funkcionalni nedostaci, zelim da ubrzo nestanu. Gvozdeno zdravlje koje zelim, rasce u meni iz dana u dan.
Iskustvo pokazuje da istinito znatno prevazilazi ono sto je uocljivo i da granice moguceg uvek leze van verovatnog i ocekivanog.
Sugestija je svaka radnja koja za krajnji cilj ima uvodjenje neke ideje u mozak. Putem nesvesne psihicke aktivnosti, svaka prihvacena ideja i potom pothranjena u podsvest pokrece mehanizam za konkretno ostvarenje.
Primena eksperimentalne sugestihe, istovremeno prestavlja odlican auto - geni trening.
Razvija samopouzdanje, samokontrolu, postojanost i koncentraciju duha kao i licni uticaj u zivotu i radu.
Ovim putem se moze odlicno uvezbati nametanje sopstvenih misli i stavova drugima.
Trudim se da tacno izgovaram se samoglasnike i duze se zadrzavam na izgovoru suglasnika !

Ovakvim nacinom razmisljanja i delovanja uspostavljam ravnotezu duha i tela.

Ravnoteza duha i tela - 2. deo

Kada nesto pokusava da me preplasi, svoje nesvesno hranim tvrdnjama i predstavama mira, ravnoteze i blagostanja koje zelim ispoljiti i u drustvu.
Nesvesno cesto zeli da dobije ove dvrdnje prizivajuci secanje na teske i neugodne trenutnke. Auto - sugestijom uticem da to onemogucim.
Promisljena ideja, uvedena i zadrzana u nesvesnom uspeva da stvori razlicite vidove vladavine nad sobom.
Masta pokrece veoma mocan mehanizam cije nerazumnljivo, ali vrlo precizno funkcionisanje potpuno odgovara stvaralackoj predstavi. OCesaj moci i samopouzdanja je dobro oruzje u borbi protiv losih spoljnih uticaja.
Da bih ucvrstila zdravlje, dovoljo je zeleti i o tome misliti !
"Sve sam robusnija, savrseno sam uravnotezena"
Sta to znaci?
To znaci da moj organizam besprekorno funcionise.
Mirna sam, hladnokrvna i puna elana. Nervi su mi kao konopci. Nista me ne moze uznemiriti. Uvek dobro spavam i ujutru se budim odmorna.
Osecam potrebu za aktivnoscu koja od mojih svakodnevnih obaveza cini zadovoljstvo.
Promena temperature blagotvorno deluje na mene. Slobodno disem. Zahvaljujuci perfektnoj cirkulaciji, svaki deo moga tela odrzava optimalnu temperaturu.
UVEK se dobro osecam !
Imam dobar apetit i jedem umereno.
Misli su mi uvek bistre. Uvek sam sveza i orna. Svakog dana sam fizicki i intelektualno sposobnija. Sve sam jaca i otpornija. Zivim sa nerazdvojivim optimizmom i vitalnom ravnotezom.
Uvek koristim afirmativne sugestije, kvalitetno pozitivnim i rezonskim
auto - sugestijama.
Uvek se trudim sa sacuvam hladnokrvnost, cime sam u stanju da uklonim svaki los uticaj sa strane.
Prepreke, nezadovoljstvo shvatam kao nesto na sto cu usredsrediti svoje napore.
Razvijam svoje sposobnosti i navike koje ce mi omoguciti prednosti u kojima cu uzivati plodove sopstvenih vrednosti.